De auteur en brokkenpiloot

 

 Welkom bezoeker!

 Op mijn nieuwe site wil ik u mee laten meeleven van mijn vorderingen als RC helikopterpiloot.

Het begon met een heel klein toestelletje wat ik voor 20 euro bij een bekende speelgoedketen kocht. Ik durfde de verkoopster niet eens te zeggen dat ie voor mij zelf was maar murmelde dat het een cadeautje was……

Maar goed, thuisgekomen snel uitgepakt en ja hoor, ik kon vliegen! Oké, het toestelletje kon alleen omhoog en omlaag en links en rechts, maar ik had er echt plezier in. Maar het verhaal gaat verder, toen mijn verjaardag naderde en mijn lieve vriendin weer eens medelijdend naar dat vliegende niemendalletje keek (kon ze erg goed) opperde zij dat het misschien tijd werd voor een wat uitgebreider model? Vijf minuten later zat ik al achter de computer te zoeken naar een waardige opvolger, het werd een Honey Bee King 2, wel wat duurder dan de eerste maar ach, tenslotte kreeg ik ‘m kado…..

Na enkele dagen wachten (ik leek wel weer een kind, elke dag hopend dat de post kwam met het felbegeerde pakket) arriveerde hij dan eindelijk.

Uiteraard de gebruiksaanwijzing grondig bestudeerd, en daarna voorzichtig proberen, maar dat viel tegen, het ding klapte gelijk op zijn kant en was niet in de lucht te krijgen! Ook na meerdere pogingen lukte het niet om mijn fraaie helikopter in de lucht te krijgen. Gelukkig werd het mooi weer dus ik naar buiten op een nabij gelegen grasveld maar weer vol hoop er tegenaan, helaas na enkele pogingen waarbij ik niet hoger kwam dan zo’n vijftig centimeter gebeurde er iets waardoor mijn hoofdpropeller in tweeen brak en mijn landingsgestel het ook begaf. Balen, maar dan gelijk maar een fors aantal extra onderdelen besteld, de zaak weer opgekalefaterd en vliegen met die hap. Voor de zekerheid had ik zo’n vierbenig onderstel aangeschaft waardoor het toestel stabieler werd. Geloof het, hij vloog (een stukje) en toen begaf de motor het, mijn plezier begon al aardig af te nemen na al deze pech. Maar goed, ik de winkel gebeld met het verzoek om mij maar een nieuwe, liefst borstelloze motor te sturen, er zat toch immers garantie op? Helaas kwam ik van een koude kermis thuis, dat mijn motortje nog geen 30 draaiminuten!! had gelopen deed er niet toe, geen garantie…..

Uit nijd bij een andere internetwinkel een borstelloze motor besteld met weer enkele extra onderdelen (hoe moest ik aan mijn altijd zo begrijpende vriendin uitleggen dat ik er inmiddels al zoveel geld aan had uitgegeven dat de aanschafprijs inmiddels verdubbeld was) en de nieuwe motor gemonteerd.

Eerlijk is eerlijk, mijn helikopter maakte nu een heel ander geluid, het leek wel een echte en mijn hoop op een carrière als helikopter piloot nam weer toe. Met de steun van mijn als altijd trouw toekijkende vriendin (of was het uit leedvermaak) weer naar het "oefenveld", daar bleken enkele vergevorderde hobbyisten al te staan   die een knap staaltje vliegkunst vertoonden. Dapper liep ik op hun af en toonde hen vol trots mijn mooie Honeybee, ach, riep de ene, leuk speeltje voor een beginner. Ik vroeg hem of ie wist wat ie koste, ja hoor zij de man, minder dan dat alleen de gyro van de mijne kost...... Tsja, zo enthousiast zou ik wel nooit worden dat ik er zoveel geld voor over zou gaan hebben, maar je weet nooit hoe het bloed kruipt.....

Inmiddels heb ik er alweer enkele bij gekocht, en ja ik kan er mee vliegen maar dat vertel ik volgende keer......

Wim

 

Voor vervolg, klik hiernaast….     j0283605       j0283605         j0283605     j0283605                                          

                                                        pagina 1          pagina 2           pagina 3       pagina 4 (nieuw)                        home